Tražiš novi mobitel? Upoznaj sjajne novitete o kojima bruji cijeli tech svijet

#TRENDING
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 13.03.2024.
Xiaomi 14 serija

Mobitel je danas uređaj za dopisivanje, fotoaparat, web preglednik, glazbeni player, GPS i puno više od toga. S druge strane, tržište pametnih telefona mijenja se iz dana u dan, a lansiranja novih modela nikad nisu bila češća. Kako u moru noviteta odabrati pravi model za sebe?

Prošla su vremena kada su očekivanja od novih mobitela uključivala samo bolje performanse i jaču kameru. Posljednjih mjeseci lansirani su sjajni pametni telefoni koji nude za svakoga ponešto, bilo da tražiš izvrsnu kvalitetu fotografija, napredne performanse, dizajn ili jednostavno najbolju vrijednost za novac. U nastavku smo izdvojili smo neke od njih.

Xiaomi 14

Krajem veljače Xiaomi je lansirao svoj novi flagship i najmoćniji model dosad. Uz nevjerojatnu Leica kameru i sjajan dizajn, Xiaomi 14 seriju krase i odlične performanse.
Uz četiri kamere zabilježit ćeš najmanje detalje izbliza ili izdaleka, i to u svim uvjetima vidljivosti. Osim toga, za samo 31 minutu napunit ćeš mobitel do kraja uz opciju HyperCharge, dok je procesor Snapdragon 8 Gen 3 izuzetno brz i energetski učinkovit za cjelodnevno trajanje baterije.



U seriji Xiaomi 14 umjetna inteligencija integrirana je u više sistemskih aplikacija, pružajući korisnicima modernije i inteligentnije značajke. Uz AI Subtitles moći ćeš transkribirati izgovoreni sadržaj u stvarnom vremenu tijekom video konferencija, a AI Album Search dopušta ti da pronađeš određene fotografije u svojoj galeriji opisujući ono što tražiš.

HONOR Magic V2

HONOR je početkom godine predstavio Magic V2 model koji predstavlja revoluciju među sklopivim mobitelima, a korisnicima nudi vrhunske performanse i inovativan dizajn. Oduševio je tech zajednicu svojim izuzetno tankim kućištem za jedan preklopni mobitel, odnosno praktičnošću svakodnevne upotrebe.



Osim toga, opremljen je sa sveukupno pet kamera. Na vanjskom i unutarnjem zaslonu ima po jednu 16 MP selfie kameru, dok na poleđini ima trio koji čine 50 MP, 20 MP 2.5x telefona i 50 MP širokokutna kamera.

Ovaj je mobitel idealan ako voliš isprobati nešto novo među prvima. Budući da ti pruža više namjena u jednoj, poput gledanja filmova na jednom ekranu, a pisanja poruka na drugom, možeš ga koristiti kao multitasking alat u mobilnom uredu.

HONOR Magic 6 Pro 

Mjesec dana nakon što je lansiran Magic V2, na red je došao i Magic 6 Pro, koji donosi HONOR-ov najsnažniji hardver.

Isprobaj kameru sa AI senzorom pokreta koji inteligentnim odabirom bira najbolje okinutu fotku unutar snimke. Osim toga, 180 MP telefoto kamera ultravisokom rezolucijom uspijeva uhvatiti i najsitnije detalje koji su nevidljivi čak i golom oku.



Osim toga, uz HONOR Magic 6 PRO ne moraš toliko brinuti o razbijanju ekrana jer dolazi s HONOR NanoCrystal zaštitom koja pruža 10x veću otpornost na padove.
HONOR Magic 6 Pro ima ugrađen Snapdragon 8 Gen 3 procesor koji osigurava brži i fluidniji rad uređaja. A unaprijeđeni čip HONOR E1 omogućuje preciznije upravljanje potrošnjom baterije.

Ako voliš pregledavati svoje obavijesti bez otključavanja mobitela, to ti omogućuje zaslon Always on na koji možeš namjestiti korisne widgete poput sata ili kalendara.

HONOR Magic6 Lite 

Uz HONOR Magic6 Lite doživi svijet u svim njegovim bojama i detaljima. Glavna kamera s impresivnih 108 MP hvata svaki detalj s izvanrednom preciznošću, dok ti širokokutna kamera donosi živopisne, oštre fotografije u svakom okruženju. Snimaj detalje, prostranstva i sitnice s neusporedivom jasnoćom te iskusi tri puta više čarolije sa 108 MP glavnom kamerom, prostranom širokokutnom i preciznom macro kamerom.



Dizajn je inspiriran luksuznim satovima pa Magic6 Lite teži samo 185 grama, a tanak je 7,98 milimetara pa pruža osjećaj lakoće i udobnosti u rukama. Ne moraš razmišljati ni o memoriji jer dobivaš 16 + 256 GB pohrane.

Želiš jedan od ovih uređaja? Ovdje provjeri A1 ponudu mobitela na pretplatu i pronađi model po svojoj mjeri.

Foto: Xiaomi/HONOR

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Produljenje ugovora online

Sve teme

Uštedi vrijeme i izbjegni redove: Evo kako produljiti ugovor za mobitel i tarifu na A1 webu

Uskoro ti istječe ugovor za mobilnu tarifu, a razmatraš kupnju novog iPhonea ili Samsunga? Znaš li da svoj A1 ugovor možeš produljiti iz udobnosti svoga doma, i to u nekoliko koraka.

Uštedi vrijeme i produlji svoj ugovor za mobilnu tarifu na A1 webu već danas i zgrabi najbolju ponudu. U nastavku ti donosimo detaljni vodič koji će ti olakšati cijeli proces.

Prije svega posjeti a1.hr i odaberi svoj novi mobitel. Nakon toga odaberi tarifu na pretplatu koja najbolje odgovara tvojim potrebama. Ako želiš, na ovom koraku možeš osigurati ekran svog novog mobitela i odabrati dodatnu uslugu Osiguranje ekrana, čija se cijena kreće već od 1,40 € mjesečno, ovisno o modelu mobitela.

Nakon toga odaberi opciju „Imam svoj broj“ te unesi svoj OIB i šifru korisnika koju možeš naći na svom mjesečnom A1 računu ili se prijavi sa svojim brojem mobitela. Nakon što se ulogiraš, prikazat će ti se tvoja personalizirana cijena mobitela i tarife. Na ovom koraku možeš odabrati i dodatni uređaj po super cijeni.
Nakon što uneseš preostale podatke, upiši i adresu za dostavu, odaberi način plaćanja i završi narudžbu.

OVDJE provjeri najveću ponudu i najbolju cijenu mobitela na pretplatu

Ako zapneš na jednom od koraka, tu je i naš video vodič koji će ti olakšati cijeli proces.


Foto: Getty Images

Samsung Galaxy S24 serija

Sve teme

Stigla je Samsung Galaxy S24 serija: Upoznaj pet funkcionalnosti koje će zauvijek promijeniti pametne telefone

Samsung je prošloga tjedna na svom tradicionalnom događaju Unpacked službeno predstavio dugoočekivanu Galaxy S24 seriju pametnih telefona. 

Očekivano, modeli Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24 Ultra dolaze s poboljšanim dizajnom, kamerama i procesorima te plosnatijim dizajnom. Međutim, najviše je pozornosti privukla činjenica da je gotovo svaki detalj uređaja pojačan snagom umjetne inteligencije. „Serija Galaxy S24 transformira našu vezu sa svijetom i pokreće sljedeće desetljeće mobilnih inovacija“, riječi su TM Roha, predsjednika i voditelja Samsungovog MX (Mobile eXperience) Business odjela. 

Od novog načina pretraživanja do tekstualnog prevođenja telefonskih razgovora uživo, AI otvara nove mogućnosti korištenja pametnih telefona.

U nastavku predstavljamo pet novih značajki koje će zauvijek promijeniti svijet mobilne tehnologije.

1. Live Translate i Prevoditelj

Kao što smo već spomenuli, serija S24 trebala bi olakšati telefonske razgovore na drugom jeziku uz dvosmjerno prevođenje uživo. Primjerice, ako razgovaraš s kolegom iz druge države, na tvom ekranu se ispisuje tekstualni prijevod poziva

Kako to funkcionira u praksi? Na početku razgovora AI alat objašnjava sugovorniku s druge strane da će se njegove riječi prevoditi, dok ti normalno pričaš na svome jeziku.
Ova opcija trenutačno podržava 13 jezika, a vjerujemo da će za koju godinu uključiti puno više.

Još jedan sličan alat je Prevoditelj koji prevodi razgovore uživo, čak i bez internetske veze. Na taj način sugovornici koji razgovaraju u istoj prostoriji mogu pročitati tekstualni prijepis onoga što je druga osoba rekla. 

2. Circle to Search

S24 serija Samsungovih pametnih telefona donosi novost u pretraživanje interneta temeljenom na fotografijama

Zahvaljujući značajki Circle to Search koja je integrirana u Google možeš pretraživati internet zaokruživanjem fotografije. To možeš raditi na bilo kakvoj vrsti sadržaja - fotki s Instagrama ili tvoje galerije na mobitelu, kadru s YouTubea ili TikToka. Primjerice, ako ti se sviđaju nečije tenisice, možeš ih fotografirati i označiti ili zaokružiti te odmah dobiti rezultate s Googlea. 

3. Notes Assist

U aplikaciji Samsung Notes pronađi značajku Note Assist koja pomoću AI-ja pojednostavljuje bilješke s unaprijed kreiranim formatima. Snimi sastanak i napravi sažetak razgovora pomoću alata za transkripciju.

4. Bolja kamera

S24 serija korisnicima će pružiti i puno kvalitetniju kameru. I ovdje u pomoć uskače AI. Uz značajku Generative Edit možeš ispuniti dijelove fotke kada pomakneš određeni objekt, poravnati fotku ili popuniti rubove te obrisati odraze ili sjene.

Tu je i Instant Slow-Mo koji može glatko usporiti odabrane trenutke na snimci, što možeš primijeniti i na svoje stare fotke.

Značajka Super HDR naglasit će svjetlije detalje na tamnijim scenama, a fotke snimljene uz ovaj način moći će se objaviti na Instagramu i Snapchatu.

Kada je riječ o samim modelima, Galaxy S24 i S24 Plus imaju isti sustav kamera. Točnije, širokokutnu kameru od 50 mpx s optičkom stabilizacijom i f/1,8 blendom i prednju kameru od 12 mpx.

S druge strane, S24 Ultra dolazi s 200 mpx širokokutnom kamerom s f/1,7 blendom te optičkom stabilizacijom. Ima i 50 mpx telefoto kameru s optičkom stabilizacijom i 5x optičkim zoomom te 5x optičkim uvećanjem i 10 mpx telefoto kamera s 3x optičkim uvećanjem te optičkom stabilizacijom slike.

5. Eco-friendly uređaji

Novi Samsungovi modeli djelomično su izrađeni od recikliranih materijala, a postotak se povećao u odnosu na prijašnje modele. Po prvi put korišteni su reciklirani kobalt i rijetki elementi, kao i reciklirani čelik i termoplastični poliuretan. 

Osim toga, model S24 Ultra prvi je Galaxy koji ima kućište od titanija, što bi mu trebalo osigurati veću izdržljivost i dugotrajnost.

Želiš svoj Samsung Galaxy S24?

Ako želiš saznati više, pogledaj recenziju iz A1 centra u kojoj naš voditeljski dvojac recenzira novu Samsung S24 seriju.



Iskoristi super promociju u A1 i do 30. siječnja prednaruči svoj novi Samsung Galaxy S24 jer dobivaš model s većom memorijom po cijeni modela s manjom memorijom te dodatni popust!

Osim toga, u nagradnom natječaju na našem Facebooku možeš osvojiti Samsung S24 Ultra. Sve što trebaš učiniti jest označiti jednu osobu i na kreativan način opisati kako bi joj AI pomogao u svakodnevnom životu. Požuri jer nagradni natječaj traje do 4. veljače.

Foto: Samsung Press