Bezbrižno surfanje, tipkanje i pozivi: Otkrij sve prednosti prelaska s bonova na pretplatu

#A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 26.03.2024.
Odabir idealne mobilne tarife

Kada je riječ o izboru između tarifa na bonove ili na preplatu, ne postoji točan odabir, već samo onaj koji tebi ima najviše smisla.

Ako tražiš sveobuhvatan paket mobilnih usluga, ipak ćeš ga najvjerojatnije naći u tarifama na preplatu. Glavna razlika između takvih tarifa i tarifa na bonove svodi se na to kad ih plaćaš. S tarifama na bonove svoju uslugu plaćaš unaprijed, dok tarifu na pretplatu plaćaš na kraju određenog ciklusa naplate. Ako razmišljaš o prelasku na pretplatu, saznaj koje su prednosti takvih tarifa.

Glavne prednosti tarifa na preplatu

Tarife na pretplatu sjajan su izbor kada trebaš više dodatnih značajki u svojoj tarifi, poput fleksibilnijeg načina otplate novog mobitela ili boljih uvjeta za roaming. Uključuju pakete usluga i predvidljive cikluse naplate. Uz pretplatničke tarife ne moraš razmišljati imaš li dovoljno novca na računu ili kad trebaš kupiti bon.

Jedna od najvećih prednosti tarifa na pretplatu je ta što obično nude više internet prometa, SMS-ova i minuta za razgovore. Obično možeš uživati u velikim brzinama prijenosa podataka, HD videu, 5G mreži ili boljoj roaming ponudi. Također možeš dobiti popust na novi mobitel, tablet ili pametni sat i otplaćivati ga na rate. Osim toga, obično je moguće dodavanje više brojeva i ostvarivanje raznih pogodnosti, poput uštede na mjesečnom računu, što je dobra opcija za obitelji.

I tarife na bonove i pretplatu imaju svoje prednosti. Svoj odabir temelji na proračunu, osobnim preferencijama i načinu na koji koristiš internet i mobilne usluge.

A1 tarife na preplatu

Odaberi 5G tarifu na preplatu po svojoj mjeri i uštedi na novom mobitelu.

Ako želiš neograničen net, SMS-ove i minute, 100 minuta međunarodnih poziva (prema EU&EEA zoni), 3 GB u roamingu u zemljama regije (BiH, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo) i isprobati naše dodatne usluge A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet 3 mjeseca bez naknade, tarifa Apsolutna idealan je izbor za teme.

Biraj tarifu Savršena+ ako želiš neograničen net, neograničene minute i SMS-ove te isprobati A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet mjesec dana bez naknade.

U tarifi Bolja čeka te 40 GB internet prometa, kao i neograničene minute i SMS-ove, dok u tarifi Solidna dobivaš 10 GB internet prometa te neograničene minute i SMS-ove.

Kako prijeći na A1 pretplatu ako koristiš bonove?

Želiš bezbrižno surfati, tipkati i zvati i tvoja odluka o prelasku na jednu od A1 tarifa na pretplatu je donesena? Donosimo ti kratki vodič za prijelaz s bonova na pretplatu.

Nema potrebe da odlaziš u najbliže A1 prodajno mjesto jer sve možeš obaviti na A1 webu, iz udobnosti svoga doma. Najprije odaberi svoj novi mobitel i željenu tarifu. Potom klikni na „Imam svoj broj“, a na navedeni broj ubrzo će ti stići kod za prijavu. S njime se ulogiraj na A1 webu i provjeri koji smo popust pripremili za tebe. Popuni sve podatke, a novi mobitel ubrzo stiže na tvoju adresu.

Ne zaboravi da svoj broj možeš povezati u MOZAIK, a sa svakim novim članom rastu vam popusti.

Više o prelasku s bonova na A1 tarife saznaj OVDJE.

Foto: Getty Images

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Produljenje ugovora online

Sve teme

Uštedi vrijeme i izbjegni redove: Evo kako produljiti ugovor za mobitel i tarifu na A1 webu

Uskoro ti istječe ugovor za mobilnu tarifu, a razmatraš kupnju novog iPhonea ili Samsunga? Znaš li da svoj A1 ugovor možeš produljiti iz udobnosti svoga doma, i to u nekoliko koraka.

Uštedi vrijeme i produlji svoj ugovor za mobilnu tarifu na A1 webu već danas i zgrabi najbolju ponudu. U nastavku ti donosimo detaljni vodič koji će ti olakšati cijeli proces.

Prije svega posjeti a1.hr i odaberi svoj novi mobitel. Nakon toga odaberi tarifu na pretplatu koja najbolje odgovara tvojim potrebama. Ako želiš, na ovom koraku možeš osigurati ekran svog novog mobitela i odabrati dodatnu uslugu Osiguranje ekrana, čija se cijena kreće već od 1,40 € mjesečno, ovisno o modelu mobitela.

Nakon toga odaberi opciju „Imam svoj broj“ te unesi svoj OIB i šifru korisnika koju možeš naći na svom mjesečnom A1 računu ili se prijavi sa svojim brojem mobitela. Nakon što se ulogiraš, prikazat će ti se tvoja personalizirana cijena mobitela i tarife. Na ovom koraku možeš odabrati i dodatni uređaj po super cijeni.
Nakon što uneseš preostale podatke, upiši i adresu za dostavu, odaberi način plaćanja i završi narudžbu.

OVDJE provjeri najveću ponudu i najbolju cijenu mobitela na pretplatu

Ako zapneš na jednom od koraka, tu je i naš video vodič koji će ti olakšati cijeli proces.


Foto: Getty Images

Nagrada za najbolju fiksnu mrežu u Hrvatskoj

A1 svijet

Brzo, stabilno, pouzdano: Dva neovisna mjerenja pokazala da je A1 fiksna mreža najbolja u Hrvatskoj

Opensignal, globalni lider u neovisnim mjerenjima i analizi mrežnog iskustva i tržišnih performansi konvergentnih, mobilnih i fiksnih operatora, potvrdio je da je A1 fiksna mreža najbolja u Hrvatskoj u četiri ključna pokazatelja korisničkog iskustva. To su pouzdanost odnosno stabilnost, brzina preuzimanja i maksimalna brzina preuzimanja podataka te brzina slanja podataka.  

Korisnicima je pritom najbitnija pouzdanost, odnosno stabilnost mreže koju Opensignal interpretira kao postotak korisnika koji su zadovoljili kriterije za gledanje HD videa, grupne video pozive i online gaming. Korisnici A1 fiksnog interneta imaju razloga za veselje jer se njihova mreža pokazala najstabilnijom.

Prva Opensignalova analiza fiksnog interneta u Hrvatskoj obuhvatila je korisničko iskustvo na svim fiksnim tehnologijama: optički i kabelski pristup, xDSL te kućni Internet preko mobilne 4G i 5G mreže. A1 fiksna mreža postigla je najbolje rezultate u sve četiri navedene kategorije.

Prema izvještaju Opensignala, ostvarene prosječne brzine preuzimanja podataka na A1 fiksnoj mreži 2,7 puta su veće od onih u HT mreži te 4,8 puta iznad Telemachovih. Što se tiče prosječne brzine slanja podataka, A1 fiksna mreža značajno je ispred konkurencije, a postigla je najveću izmjerenu vršnu brzinu preuzimanja podataka.

Vladimir Skender, glavni direktor za mrežu A1 Hrvatska preuzeo je u Barceloni nagradu za najbolje rezultate u Opensignal mjerenju, na jednom od najutjecajnijih svjetskih sajmova telekomunikacija – Mobile World Congressu. Tom je prilikom istaknuo da je ovo rezultat višegodišnjih investicija u modernizaciju kabelske infrastrukture te izgradnju najmodernijeg optičkog pristupa: „Prošle smo godine investirali gotovo 204 milijuna eura, najviše otkad poslujemo u Hrvatskoj. Izgradili smo 140.000 optičkih priključaka diljem Hrvatske i postigli 92 postotnu pokrivenost populacije 5G mrežom. Ova je nagrada potvrda da ulažemo u najbolje korisničko iskustvo, s čime nastavljamo i u ovoj godini. Na putu smo da iduće godine omogućimo gigabitni priključak u 70 posto hrvatskih kućanstva, odnosno njih čak milijun“. 


Dodao je da u prilog tome ide i nedavna nagrada EU Broadband Award koju je Europska komisija dodijelila A1 Hrvatska kao predvodniku u gradnji mreže velikog kapaciteta. Naime, A1 Hrvatska je uz pomoć EU fondova izgradila optičku mrežu za 45.000 kućanstava na širem području Kaštela, Ivanić-Grada i Solina. Upravo je Solin prvi hrvatski grad potpuno pokriven optičkom mrežom izgrađenom uz pomoć EU fondova, a taj je projekt prepoznala i Europska komisija. 

Potvrda još jednog neovisnog mjerenja

Osim Opensignala, krajem veljače još je jedno neovisno mjerenje potvrdilo da je A1 predvodnik kada je riječ o performansama fiksne mreže u Hrvatskoj. Prema analizi francuske tvrtke nPerf, A1 mreža ostvarila je najbolji ukupni rezultat u svim kategorijama: brzini preuzimanja podataka, brzini slanja i latenciji.  

Trenutačno 800.000 kućanstava ima dostupan A1 gigabitni internet, a infrastrukturna oprema koja se u okviru modernizacije postavlja u optičku mrežu već sada podržava brzine do 50 Gbps i spremna je za sve potrebe korisnika u budućnosti. Uz to razvijaju se i primjenjuju inovacije kako bi A1 korisnici do 2030. surfali na potpuno zelenoj mreži. 

Foto: A1 Hrvatska